Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Is een waterbed goed voor je? We geven je 3 redenen!

Is een waterbed goed voor je? We geven je 3 redenen!
By Jaap Huisman 2 years ago 2698 keer bekeken No comments

Is een waterbed goed voor je? Jazeker, daarom gebruiken ze waterbedden zelfs in ziekenhuizen! Een waterbed werkt preventief tegen het ontwikkelen van bepaalde lichamelijke klachten. Maar je slaapt er ook beter op wanneer je al bepaalde klachten hebt. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten zoals lage rugpijn, hernia of reuma. En ook bij heup- en nekklachten biedt een waterbed verlichting. Dat komt omdat een waterbed drukloos is. Daardoor kan je lichaam in de meest optimale houding slapen. In deze blog geven we je 3 redenen waarom een waterbed gezond is.

Reden 1: een waterbed is super hygiënisch

Heeft u ooit wel eens een gewone matras onder de microscoop gezien? Deze zit echt vol met allerlei micro organismen zoals huisstofmijt en bacteriën. Niet echt goed voor uw gezondheid dus. In een watermatras zijn totaal geen stof, zweet, bacteriën of huisstofmijt te vinden. Het oppervlak van de matras is dus volledig schoon! En ook het water in de watermatras blijft fris en schoon door toevoeging van waterbed conditioner. Geen enkel micro organisme krijgt dus een kans in een waterbed. En de tijk en hoeslakens worden natuurlijk regelmatig gewassen.

Reden 2: een waterbed helpt bij lichamelijke klachten

In ziekenhuizen plaatsen ze herniapatiënten vaak in waterbedden. Het water geeft geen tegendruk en voorkomt op die manier pijn. Daardoor slapen mensen met lichamelijke klachten vaak veel beter op een waterbed. En zo herstellen de klachten vaak ook sneller of stabiliseren ze.

Een waterbed is dus goed voor uw gezondheid. Het werkt verlichtend bij allerlei soorten gewrichts- en pijnklachten zoals een gebroken heup, rugpijn, nekklachten, reuma of fibromyalgie. Bovendien kunt u de temperatuur ook zelf instellen. Zo kunt u uw bed wat warmer maken wanneer u bepaalde klachten heeft. Maar ook op de koudere winterdagen is een lekker warm bed natuurlijk heerlijk.

Reden 3: een waterbed zorgt voor de meest optimale lichaamshouding

Op een waterbed ligt uw lichaam en ruggengraat helemaal recht. Dat komt doordat uw lichaam iets in het waterbed wegzakt. Dit is voor uw lichaam de beste houding. Bij de meest optimale slaaphouding ligt uw lichaam, hoofd en ruggengraat namelijk zoveel mogelijk recht. Zo krijgt uw lichaam de juiste ondersteuning tijdens uw slaap. Daarmee voorkomt u ook lichamelijke klachten in de toekomst.

Verder is het waterbed zacht door het water, maar biedt het ook stabiliteit door de stabilisatie en schuimrand. De ideale combinatie van hard en zacht dus voor uw lichaam. U kunt deze hard- en zachtheid daarbij helemaal zelf naar eigen keuze en op basis van uw eigen lichaam instellen. Daarmee is het waterbed dus een zeer gezonde keuze!