Hulp nodig? Wij staan voor u klaar +31 85 - 001 40 50 of Whatsapp ons

  • Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Alle maten één Megadeal prijs*
  • Gratis retourneren*
  • 150 dagen proefslapen*
Swipe to the left

Blog

Wanneer moet ik de tijk van mijn waterbed vervangen?

By Jaap Huisman 14 days ago 26 keer bekeken No comments

Een waterbed tijk is hetzelfde als de dikke hoes die om een matras heenzit. Het is een dikke gewatteerde hoes die de watermatras beschermt. Bij een watermatras is deze hoes extra belangrijk. Een watermatras is namelijk gemaakt van kunststof. Dit materiaal ademt wat minder goed en kan ook geen vocht opnemen. Een goede hoes met extra tweede boventijk zorgt voor de juiste temperatuurregulatie en vochtafvoer. Ook beschermt de tijk de watermatras tegen lekken. Maar wanneer moet u de tijk nu precies vervangen en hoe kunt u dit snel en eenvoudig doen? In deze blog geven we antwoord op deze vraag en een stappenplan.

Waterbed vinyl; de verschillende soorten en kwaliteiten uitgelegd

By Jaap Huisman 14 days ago 13 keer bekeken No comments

Het vinyl van uw watermatras is eigenlijk één van de belangrijkste onderdelen van uw waterbed. Is het het vinyl namelijk voldoende stevig met extra verstevigde naden, dan is de kans op lekken aanzienlijk kleiner. Waterbedden en -matrassen zijn er natuurlijk in allerlei kwaliteiten. En niet elke kwaliteit vinyl is daarbij even ecologisch, duurzaam en goed. Hoe herkent u nu de juiste kwaliteit vinyl? En waarom is deze beter dan andere soorten vinyl? In deze blog gaan we wat dieper in op deze vragen.

Softside of hardside waterbed? Dit zijn de verschillen!

By Jaap Huisman 1 month ago 70 keer bekeken No comments

Het belangrijkste verschil tussen een softside en hardside waterbed wordt al duidelijk uit de naam. De randen van een softside waterbed zijn namelijk zacht en die van een hardside waterbed hard. Maar er zijn nog veel meer verschillen. Vroeger had je alleen de hardside waterbedden. Tegenwoordig is de techniek van het waterbed verbeterd en zijn er ook softside waterbedden. Bij dit type waterbed is de watermatras omhuld met een zachte laag schuim. De matras is zo steviger, kan minder snel beschadigen en verbruikt minder stroom. Maar er zijn ook wat nadelen. In deze blog vindt u alle kenmerken plus voor- en nadelen van softside versus hardside waterbedden.

Is een waterbed goed voor je? We geven je 3 redenen!

By Jaap Huisman 1 month ago 76 keer bekeken No comments

Is een waterbed goed voor je? Jazeker, daarom gebruiken ze waterbedden zelfs in ziekenhuizen! Een waterbed werkt preventief tegen het ontwikkelen van bepaalde lichamelijke klachten. Maar je slaapt er ook beter op wanneer je al bepaalde klachten hebt. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten zoals lage rugpijn, hernia of reuma. En ook bij heup- en nekklachten biedt een waterbed verlichting. Dat komt omdat een waterbed drukloos is. Daardoor kan je lichaam in de meest optimale houding slapen. In deze blog geven we je 3 redenen waarom een waterbed gezond is.

Luxe of goedkoop waterbed kopen?

By Jaap Huisman 1 month ago 83 keer bekeken No comments

Een veelgestelde vraag is: moet ik een luxe of goedkoop waterbed kopen? Er zitten namelijk veel verschillen tussen luxe en goedkope waterbedden. De verschillen zitten hem vooral in de kwaliteit materialen, de waterbed verwarming en het design. Wist u dat een luxe waterbed tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden is van een gewoon bed? En daarmee profiteert u dan ook nog van alle voordelen van het waterbed. Want een waterbed biedt de beste ondersteuning voor je lichaam en werkt preventief bij diverse klachten. Ook mensen met rug-, nek- of heupklachten ervaren vaak verbetering van hun klachten met een waterbed. Maar waar onderscheidt een luxe waterbed zich nu precies van een goedkope variant waterbed? In deze blog gaan we hier wat dieper op in.

Waterbed hoeslaken kopen? 5 tips waar u op moet letten!

By Jaap Huisman 1 month ago 50 keer bekeken No comments

Een goed waterbed hoeslaken is belangrijker dan u denkt. Want wist u bijvoorbeeld dat u elke nacht rond een liter vocht verliest? Geen wonder natuurlijk dat de tijk of molton soms kringen of vochtvlekken heeft. Geen fraai gezicht natuurlijk. Met een goede kwaliteit waterbed hoeslaken kunt u dit voorkomen. Zo blijven de tijk en molton stralend mooi wit. En ook belangrijk voor de hygiëne natuurlijk. Maar waar moet u verder op letten wanneer u waterbed hoeslakens gaat kopen? We geven even de belangrijkste 5 tips.

Het beste waterkussen kopen? Dit moet u weten!

By Jaap Huisman 1 month ago 54 keer bekeken No comments

Wist u dat veel nek- en schouderklachten veroorzaakt worden door een verkeerd hoofdkussen? De nek is namelijk kwetsbaar en een verkeerde lighouding in bed zorgt al snel voor lichamelijke klachten. Dit kan variëren van een pijnlijke nek en schouders tot zelfs hoofdpijn. Een goed hoofdkussen en een goede lighouding in bed zijn dus veel belangrijker dan u misschien denkt. Zeker wanneer u boven de 50 jaar bent. Maar wat is nu een goed hoofdkussen en de perfecte lighouding voor uw lichaam? In deze blog leggen we het uit.

Waterbed online of in een waterbeddenwinkel kopen?

By Jaap Huisman 4 months ago 223 keer bekeken No comments

Online shoppen doen we allemaal tegenwoordig. En het is natuurlijk ook super snel en eenvoudig. Er is een giga aanbod om uit te kiezen en een parkeerplek zoeken is niet nodig. Ook hoeft u niet urenlang rond te lopen in een overvolle winkel op zaterdag (en dat is natuurlijk sowieso geen aanrader in deze tijd). Maar grotere aankopen doen we toch vaak liever in een winkel. Daar krijgt u deskundig advies en kunt u de producten aanraken en uitproberen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van een waterbeddenwinkel of waterbed webshop even op een rij. Ook vertellen we waar u op moet letten wanneer u een waterbed online koopt.

Wanneer moet u uw waterbed ontluchten?

By Jaap Huisman 4 months ago 216 keer bekeken No comments

Is het nodig om uw waterbed te ontluchten? Jazeker! In uw waterbed ontstaan na verloop van tijd luchtbelletjes. Daardoor ontsnapt er lucht uit het water naar boven. Daar ontstaat dan ruimte en hoort u het water klotsen. Deze lucht in uw waterbed zorgt voor minder slaapcomfort. Ook kunnen er zo sneller algen en bacteriën in het water ontstaan. Daarom is het belangrijk om deze lucht snel weer uit uw waterbed te verwijderen. Dit noemen we ontluchten. Met een speciale ontluchtingspomp kunt u de lucht snel en eenvoudig wegpompen. In deze blog leest u hoe vaak en op welke wijze u dit doet.

Wanneer waterbed bijvullen?

By Jaap Huisman 4 months ago 223 keer bekeken No comments

Moet u uw waterbed af en toe bijvullen? Nee, in principe is dit niet nodig. Maar u kunt uw waterbed wel bijvullen voor meer ligcomfort. Met wat meer of minder water bepaalt u namelijk zelf de hardheid van uw watermatras. Soms kan het echter wel zo zijn dat er na verloop van tijd wat luchtbelletjes naar boven komen. U hoort het water dan klotsen. In dit geval hoeft u het waterbed alleen maar te ontluchten. Wanneer u dit goed doet, dan hoort u het klotsen daarna niet meer. In deze blog leest u alles over het bijvullen van uw waterbed voor meer ligcomfort.